Rolvsøy Velforening er et felles organ for alle som har tilknytning til - og er glad i Rolvsøy.  Med din hjelp vil vi bli enda bedre i stand til å skape et samfunn hvor det er godt å være. Som medlem i vår forening får du også tilgang til alle sider på vår hjemmeside.
Å komme sammen er en begynnelse.  Å holde sammen er fremgang.  Å arbeide sammen er suksess 
Bli medlem  HER       Kontonr.: 4910 12 96503       Medlemskontigent kr. 200,-     

You are here

Selvangivelsestid, og bladet Dine Penger skriver:

La tvilen komme deg selv tilgode

Bare du kjenner til ditt liv: Mange fradrag må du skrive inn selv for at du skal få dem, for myndighetene vet ikke alt om deg - heldigvis.

Ingen fare: Når du fyller ut selvangivelsen, kommer du sikkert til et fradrag du kanskje tror du har rett til, men ikke er sikker på. Slik skal du gå frem da:

Fyll inn usikre fradrag: Alle fradrag du er usikker på, bør du fylle inn i selvangivelsen. Du skal ikke bare lage et vedlegg for å spørre om du kan få fradraget. 

Årsaken er enkel: Travle ligningsfunksjonærer ha kanskje ikke tid til å lese alle dine forklaringer. Skattekontoret kan ikke straffe deg fordi du satt fradraget inn i selvangivelsen - inntekten i selve posten - så lenge du har forklart deg på et eget ark. Har myndighetene det travelt, bør det ikke være du som må sitte med risikoen.

Ikke fyll inn usikre inntekter: Enkelt inntekter skal ikke oppgis, f.eks skattefrie inntekter. Er du usikker på om inntektene er skattefrie, skal du beskrive inntekten på et eget ark. Ikke fyll inn inntektene i selvangivelsen.

Ikke lyv: Det er selvsagt, men det må nevnes. Du skal selvsagt ikke lyve om fradrgene. Du kan faktisk straffes for å ha gitt åpenbart uriktige opplysninger. men er du altså i tvil - da følger du Dine Pengers oppskrift.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer